heart of BP

"Megállsz a Duna-parton vagy valamelyik hídon és belebámulsz a fénybe, mint valami vaksi rovar. Gyerekesen belemarkolsz a rozsdálló korlátba amelynél megálltál, mondván innen nem sodor tovább az éjszaka. Most ébredezel..." - mondta Máté, végül hunyorogva még egyszer belszívott a szofiba. Aztán: "Kicsi, hidd el, belőlem író lesz..."

szabadság

torobala: szabadság híd

szilánkok

„Uram, nem kérek semmit, csak itt akarok lenni veled!” - mondta Robi, miközben az aluljáróban minden hallgatott a villanyfényeken kívül. „Nem kérem, hogy megadj nekem mindent, nem kérek kincseket. Csak azt, hogy téged követni képes legyek!” - a koszos járólapokra esett minden szó, amit kiejtett. Befelé fordult a mélyedésben és a pokrócba burkolózva megpróbált elaludni.
Janka úgy érezte, az a megfogant élet ami benne nő, nem hagyja, hogy létét titokban tartsák. Hangosan sírva, behunyt szemmel, vérben kívánkozik világra jönni a hír is. De helyette hétről hétre épültek a hazugságok látszólag védhető állásai, közben mind kevesebb idő maradt bármire. A napok egyre rövidebbek lettek, a felhők sötétebbek. A növekvő erő, tömeg és sejtcsomó bár nem ellene dolgozott, hanem benne, mégis a tény, hogy gyereke lesz, őt fogyasztotta, mérgezte lassan.

utolsó kör

2011.10.08. 21:52 | trivulzio | Szólj hozzá!

Éva a söralátéttel szórakozott, miközben nagy ritkán kortyolt egyet söréből. Unta magát. Arra gondolt, hogy milyen jó lenne egy ágyban feküdni és hallgatni valami ősrégi számot, amit még gimis korában szeretett.Milyen jó lenne hazamenni!Sohasem hitte, hogy egyszer ilyesmire fog…

süti beállítások módosítása